şimdi burada – geçmiş ve gelecek dengesi

İyi Öğretmen ve Etki Alanı

Böyle bir ‘savaşçı tutumu’nu seçmiş öğretmen, baş başa olduğu bir zamanda öğrencisine şu mesajı mutlaka verir: “Sen izin vermedikçe hiç kimse, arkadaşın, öğretmenin ya da müdürün, hiç kimse senin onurunu elinden alamaz, zedeleyemez. Bu gücünü bil ve o güce sahip çık!”

Makaleyi oku · 0 yorum

Öğretmen Olmak, Bir Cana Dokunmak

Ben bu ülkenin gençlerini ve öğretmenlerini seviyorum ve onlara güveniyorum. Evet, inanıyorum; onların kalpleri sevgiye ve öğrenmeye kapalı olmadığı sürece çocuklarımızın yüzü gülecektir. 

Makaleyi oku · 0 yorum

Mahallemin Köpeği

Mahalle deyip geçmemek gerek, diye düşündüm. Yalnız insanlarıyla değil, kedileri ve köpekleriyle bir mahallem vardı ve ben onun içinde yaşıyordum.

Makaleyi oku · 1 yorum

Ağustos Böceği ve Karınca

“Bunları yazdıktan sonra Ali bir de ana fikir eklemiş; Çalışmayın, işinizi şansa bırakın. Zaman bir yolunu bulur.”

Makaleyi oku · 0 yorum

Geçmişi Yönetmek

Öfke, bitmemiş işler, güvensizlik, karamsarlık, soğukluk, bıkkınlık dolu bir geçmiş ilişkinin üstüne karabulut gibi çöküyor. Eşler birbirlerine baktıkları zaman nefret ettikleri, güvenmedikleri birini görmeye başlıyorlar. 

Makaleyi oku · 1 yorum

Bu Akşam Ruhum Anavatanımda Gezdi

Hepimizin içinde bir çocuk var. Ara sıra onu da ziyaret edelim, kucaklayıp öpelim, konuşalım, sohbet edelim, istiyorsa oynayalım. Anavatan özlemi bir başkadır; ondan kendimizi yoksun bırakmayalım.

Makaleyi oku · 1 yorum

Doğan Cüceloğlu Sözleri

Mutluluğunun sürmesini istiyorsan, hayatındakilerin de mutlu olmasına özen göster. (Doğan Cüceloğlu / Facebook 04.02.2016)